KOcani3
voluntariat11
Strumica5
Ohrid

Din anul 2009, fundatia noastra participa la programe de schimburi internationale de tineri Erasmus+ in parteneriat cu ONG-uri din Croatia, Macedonia, Cehia, Spania, Italia samd. Tematica proiectelor este variata: de la protectia mediului, reciclare si educatie ecologica pentru copiii din clasele primare, pana la accesibilizarea institutiilor de invatamant pentru persoanele cu handicap locomotor si integrarea in societate a tinerilor proveniti din medii defavorizate.

Programele de schimburi se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 16-30 de ani. Programul educativ nonformal este variat si cuprinde ateliere de lucru pe teme precum: voluntariat, prim ajutor, cetatenie activa, teatru, street dance, street art, experimente si vizite in diverse institutii publice, intalniri cu jurnalisti si factori de decizie locali, scurte module de practica in firme private. Programul este completat cu activitati de teambuilding, socializare, petreceri si excursii la obiectivele turistice din zona.

Feedback-ul oferit de tinerii participanti la proiectele de schimburi internationale de tineri este pozitiv si arata interesul tinerilor de a se implica in acest gen de proiecte. Pe termen lung se observa ca tinerii participanti au devenit mai implicati in viata comunitatii locale de origine, au devenit mai increzatori si mai comunicativi, si-au ales cu mai multa usurinta cariera profesionala, au devenit mai flexibili si mai adaptati pe piata fortei de munca.

Participarea la proiectele de schimburi internationale de tineri este gratuita (cazare, masa, program). Cheltuielile de transport se acopera in proportie de 70%-100% , in functie de tipul de finantare.

Cum particip?

Pentru a putea participa la aceste proiecte veti trimite la adresa office@europarticip.ro o scrisoare de intentie in limba engleza care sa prezinte interesele personale ale aplicantului vizavi de acest gen de programe educative (max.1000 cuvinte). Veti atasa si un CV care sa prezinte evolutia academica si profesionala (daca este cazul), participarea la alte tipuri de proiecte ONG, activitati de voluntariat sau internship-uri la institutii publice, private sau ONG-uri.

Pentru mai multe informatii legate de programele de schimburi de tineri la care puteti participa in viitorul apropiat va rugam sa ne scrieti pe adresa office@europarticip.ro.